Informatie over de brugfunctionaris

Beste ouder(s), verzorger(s),


Dit schooljaar is Hanneke Schouten gestart, ze is brugfunctionaris op onze school. Hieronder vertellen wij u wat de brugfunctionaris doet.

 

Als school willen we iedere leerling zien en ondersteunen. De komst van de brugfunctionaris speelt hierin een belangrijke rol. Zij bouwt ‘bruggen’ tussen school, kind en gezin, waardoor we beter kunnen inspelen op de uitdagingen waarmee sommige kinderen te maken hebben. Zo maken we samen het verschil.

 

Wat doet de brugfunctionaris

Elk kind en iedere jongere verdient gelijke kansen. Toch kunnen niet alle kinderen meedoen, op school of daarbuiten. Moeilijke omstandigheden thuis, zorg of gebrek aan kennis van de Nederlandse taal, kunnen de ontwikkeling van kinderen in de weg staan. Terwijl een stabiele thuissituatie en betrokkenheid van ouders juist belangrijke succesfactoren zijn voor de ontwikkeling van kinderen. De brugfunctionaris zorgt ervoor dat kinderen mee kunnen blijven doen en hun talenten kunnen ontwikkelen. Ze denkt mee over praktische oplossingen en indien nodig, legt de brugfunctionaris contact met instanties in de wijk. 

 

Wanneer kunt u bij de brugfunctionaris terecht

De brugfunctionaris is er voor alle vragen en zorgen die niet direct te maken hebben met het onderwijs. De brugfunctionaris kan ouders meenemen in wat er op school gebeurt. Ze staat naast de ouders en kan helpen als sparringpartner waar het gaat om opvoeden en opgroeien en andere uitdagingen waar ouders hulp bij kunnen gebruiken. Daarnaast kan er geholpen worden met de aanvraag van het meedoenbudget in de gemeente Hoorn (het meedoenbudget is in de vorm van een pas: de Hoorn Pas). Hiermee kunnen sport-, culturele en educatieve activiteiten worden betaald. Denk bijvoorbeeld aan: er is een fiets nodig voor school; een sportabonnement; benodigde sportkleding; naschoolse activiteiten, enz.

De brugfunctionaris draagt bij aan gelijke kansen voor ieder kind en is een laagdrempelige ingang bij de school.

 

U zult Hanneke regelmatig op het schoolplein en in school zien. Hanneke maakt graag kennis met u. Haar werkdagen zijn woensdag en donderdag.

 

Vriendelijke groeten,

Lonneke Lamers

Schoolleider Ichthus

1. Foto Hanneke 1. Foto Hanneke